Стартував Всеукраїнський фотоконкурс, присвячений ролі жінок у громадах

Стартував Всеукраїнський фотоконкурс, присвячений ролі жінок у громадах

Децентралізація
Укрінформ
З вівторка, 21 травня стартує всеукраїнський фотоконкурс під назвою: «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади».

Про це Укрінформу повідомили в офісі Програми “U-LEAD з Європою”.

“Фотоконкурс сприятиме створенню нових рольових моделей, особливо для молодого покоління та молодих жінок, які зможуть брати активну участь у економічному та політичному житті та нестимуть відповідальність”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за даними соціологічних досліджень в Україні досі панують стереотипи щодо соціальних ролей жінок і чоловіків. Так, 4 з 10 чоловіків вважають, що підприємництво – це чоловіча професія. Половина респондентів переконані, що чоловіки кращі політичні лідери, ніж жінки. Таке упереджене ставлення відбивається і на ринку праці. Лише 30% топ-менеджерів складають жінки, тоді як після здобуття незалежності в українському парламенті лише 12% жінок-депутатів (на основі досліджень Фонду народонаселення ООН (UNFPA).

Жінки краще представлені серед депутатів місцевих рад, але вони досі складають лише 14% депутатів обласних рад і місцевих рад регіонального значення. З іншого боку, жінки частіше мають кращу освіту, ніж чоловіки, проте вони не займають посади в центральній владі так часто, як чоловіки. Переважно, вони працюють у менш оплачуваній економічній діяльності та на посадах нижчого рівня, ніж чоловіки, наприклад, у державному секторі, освіті, охороні здоров'я та соціальній службі, бібліотеках, архівах, музеях тощо.

Читайте також: Учасники кампанії «Я-громада!» заохочували мешканців Миколаївщини об'єднуватись

“На цьому тлі фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади» має підкреслити досягнення жінок і змусити людей зрозуміти, що гендерна рівність значною мірою сприяє добробуту суспільства, оскільки вона дає жінкам можливість реалізувати свій повний потенціал у всіх сферах життя”, - повідомили в офісі Програми “U-LEAD з Європою”.

Конкурс триватиме до 11 червня, долучитися до нього можуть всі охочі. Для цього треба надіслати на сайт hromady.photos до трьох фотографій жінок, які у вашій громаді найкраще відповідають баченню “сильна жінка у місцевому житті”.

Переглянути детальну інформацію та правила участі можна за посиланням.

Всеукраїнський фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади» реалізується Програмою для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою».

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та підтримує реформу децентралізації та ї секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-