На Закарпатті вчили студентів створювати Європу у своїй громаді

На Закарпатті вчили студентів створювати Європу у своїй громаді

Децентралізація
Укрінформ
В Ужгороді зі студентами та представниками молодіжних громадських організацій обговорили можливості, які отримує молодь для самореалізації та розвитку завдяки реформам, що впроваджуються в Україні за підтримки Євросоюзу.

Студентам розказали, які можливості для розвитку є в об'єднаних тергромадах, а також зіграли з ними в онлайн-гру “Моя громада“, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Круглий стіл “Створи Європу у своїй громаді” в Ужгороді провели експерти Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону. До участі в ньому запросили студентську молодь і представників молодіжних громадських організацій.

“Успішна реалізація реформ у нашій країні потребує підтримки молоді, адже саме для вас, насамперед, реформи і впроваджуються, зокрема й децентралізаційна”, - сказав на початку зустрічі радник з питань регіонального розвитку Закарпатського ЦРМС Микола Сюсько.

Він наголосив, що об'єднані територіальні громади потребують підтримки молоді, адже основною проблемою у майже усіх ОТГ є брак кадрів, потрібні фахівці з сучасним мисленням. А це, своєю чергою, відкриває для молоді можливість реалізувати свій потенціал удома, а не шукати роботу у великих містах чи за кордоном.

Сюсько розповів про можливість створювати молодіжні ради при ОТГ і про те, що це дає молодим людям.

Читайте також: У День Європи на Дніпропетровщину завітала інформаційна кампанія «Я – Громада!»

“Це платформа для об'єднання молоді з різних сфер, різних громадських організацій, вони мають можливість впливати на політику на місцевому рівні, а крім того, молодіжні ради — це чудова школа управлінців. Багато людей з молодіжних рад з часом ідуть працювати в ОМС (органи місцевого самоврядування — ред.). Це — кадровий резерв громади”, - сказав радник з питань регіонального розвитку Закарпатського ЦРМС.

За його словами, молоді також варто займатися проектною діяльністю, подавати проекти на громадський бюджет або через громадські організації залучати кошти на розвиткові проекти в громадах.

Насамкінець зустрічі експерти Закарпатського ЦРМС зіграли зі студентами в колективну онлайн-гру “Моя громада”, де кожен міг спробувати себе у ролі голови ОТГ. Гра викликала активні дискусії серед учасників та бурхливі емоції після того, як вони у грі змогли зробити свою громаду успішною.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно з Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Сергій Гудак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-