У Харкові у справі про волонтерський намет заявили відвід судді

У Харкові у справі про волонтерський намет заявили відвід судді

Укрінформ
Заплановане на сьогодні засідання Харківського окружного адмінсуду у справі про намет "Все для перемоги", що на площі Свободи у центрі Харкова, перенесено через відвід судді Владиславу Єгупенку.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у суді.

"Позивач Михайло Лебедь звернувся до суду с заявою про відвід судді Владислава Єгупенка, посилаючись на його упередженість. Хоча суддя назвав заяву про відвід необґрунтованою, але ухвалив зупинити провадження до розгляду відводу іншим складом суду", - зазначили у суді.

У засіданні оголошена перерва, відвід судді, ймовірно, розглядатимуть у понеділок.

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня поряд с наметом "Все для перемоги", що на площі Свободи, активісти встановили ще один намет, менший від першого, - від "Союзу ветеранів АТО".

15 травня погоджувальна комісія міськради ухвалила рішення запропонувати активістам перенести проведення масового заходу з використанням намета з площі Свободи на площу Захисників України, і у разі відмови доручити юридичному департаменту у встановлений термін забезпечити підготовку і подачу матеріалу до Харківського окружного адміністративного суду. Однак активісти, які охороняють намет "Все для перемоги", відмовились від пропозиції: "Намет у 2014 році встановлено на ключовому місці. Тому ми нікуди не підемо, до суду готові, не боїмось".

Читайте також: Рішення щодо волонтерського намету в Харкові прийматиме суд

9 травня Харківський міський голова Геннадий Кернес заявив у Facebook, що готовий задовольнити петиції харків"ян щодо знесення намета "Все для перемоги" на площі Свободи та повернення нинішньому проспекту Григоренка імені маршала Жукова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-