У Полтаві підняли ціни на проїзд - перевізники припиняють страйк

У Полтаві підняли ціни на проїзд - перевізники припиняють страйк

Укрінформ
Постійна комісія Полтавської міської ради погодилася на підвищення вартості проїзду в міському транспорті, а приватні перевізники пообіцяли припинити страйк, розпочатий ними в суботу, 11 травня.

Про це повідомляє інтернет-видання "Полтавщина".

"Після погодження комісією (постійною комісією з питань містобудування, архітектури, розвитку міського господарства, транспорту, розвитку підприємницької діяльності, розвитку міста, інвестицій, туризму - ред.) тарифів у 5 грн (на проїзд в автобусі - ред.) та 3 грн (на проїзд в тролейбусі - ред.), перевізники зобов’язалися зранку 16 травня виїхати на маршрути. Тарифи офіційно затвердять на засіданні виконкому, яке відбудеться також 16 травня", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Полтавські перевізники страйкують третій день - у мерії їх називають “шантажистами”

Крім того, голови фракцій підписали з перевізникам меморандум, в якому висунули низку вимог і гарантували до 1 серпня 2019 року розробити економічно обґрунтовані тарифи.

Як повідомляв Укрінформ, з 11 травня автобуси і маршрутні таксі Полтави припинили роботу, за твердженням Асоціації перевізників Полтавщини, "через брак фінансових можливостей". У місті склалася складна ситуація, оскільки працювали лише тролейбусні маршрути. Виконувач обов'язків міського голови Полтави Олександр Шамота у відеозверненні до полтавців назвав страйкарів "шантажистами" і висловив побоювання, що на ціні в 5 грн за проїзд в автобусах перевізники не зупиняться і восени-взимку вимагатимуть 8-10 грн.

Раніше автоперевізники Полтави вже вдавалися до подібних дій. У грудні 2018 року після тижня страйку вони погодилися зачекати з підвищенням ціни на проїзд у автобусі з 4 до 5 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-