День перемоги: у Миколаєві зібрали кілька акцій, марш і флешмоб

День перемоги: у Миколаєві зібрали кілька акцій, марш і флешмоб

Фото, відео
Укрінформ
У Миколаєві відбувається одразу кілька акцій до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Першими, ще о 9:00, квіти до пам’ятника героям-ольшанцям поклали представники влади, ветерани, депутати та небайдужі мешканці міста - таких було кілька сотень.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми прийшли вклонитися загиблим воїнам, які відстоювали нашу країну в часи Другої світової. Ми вдячні їм за мирне небо. На тій війні загинув мій дідусь», - сказав учасник акції Валентин Самойлов.

Не обійшлося і без піару деяких політичних сил. Вони роздавали учасникам акції білі та блакитні кульки з відповідними написами своїх партій, які потім також поклали разом з квітами біля пам’ятника.

Читайте також: У Києві розпочалася хода "Безсмертного полку"

Близько 10:00 на свій захід вийшли воїни-афганці. Вони пройшли колоною від свого офісу до пам’ятника Ольшанцям, викрикуючи лозунги «Спасибі дєду за побєду», «З днем Перемоги» тощо. Треба зазначити, що їх охороняли посилені кордони поліції та Нацгвардії. Адже в минулі роки відбувалися сутички представників патріотичних сил саме з афганцями, які використовували заборонену символіку і нешанобливо висловлювалися щодо ветеранів АТО.

День перемоги у Миколаєві / Фото: inshe.tv

Наразі інцидентів не сталося, у кількох людей були помічені георгіївські стрічки, але після зауваження поліцейських їх зняли. Учасники заходу також поклали квіти до Вічного вогню.

У центрі міста очікуються ще щонайменше дві акції, анонсовані напередодні. Миколаївців через інтернет та листівками запросили на ще одну так звану «мирну ходу з портретами ветеранів» (щось на кшталт відомого "Безсмерного полку") та флеш-моб до Дня Перемоги. Організатори цих заходів себе не афішують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-