Місцеве самоврядування потребує нових стандартів і якості медичних послуг - Зубко

Місцеве самоврядування потребує нових стандартів і якості медичних послуг - Зубко

Укрінформ
Місцеве самоврядування сьогодні потребує нових стандартів і якості послуг у сфері охорони здоров’я.

На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал.

«Нові стандарти і якість послуг в охороні здоров’я – саме цього сьогодні потребує місцеве самоврядування. І коли ми даємо кошти і можливості на місця, коли сьогодні НСЗУ платить лікарям заробітну плату, яка вже залежить від кількості підписаних декларацій, то ми маємо прагнути і належної якості послуги, наближеної до європейського рівня. Новий стандарт первинної сільської медицини, який ми пропонуємо, має стати нормою для місцевого самоврядування», - зазначив Зубко.

Він повідомив, що для успішної реалізації реформи Мінрегіон спільно з МОЗ розробив методику формування спроможної мережі надання первинної медичної допомоги, яка налічує 4223 сільські амбулаторії. Наразі визначено технічні вимоги до приміщень амбулаторій, табель оснащення амбулаторій, необхідної інфраструктури.

За словами Зубка, вже затверджено перші 517 проектів нового будівництва у всіх регіонах (колективної та монопрактики, з житлом або без житла). І все це дає змогу говорити про нову якість медичних послуг.

Читайте також: У сільських амбулаторіях провели вже понад 1800 телемедичних консультацій

«56 амбулаторій вже збудовані – у 9 областях (Кіровоградська, Дніпропетровська, Рівненська, Київська, Полтавська, Харківська, Івано-Франківська, Луганська та Донецька). У другому-третьому кварталі буде збудовано ще 375. В нових амбулаторіях працюватимуть 982 сімейні лікарі, покриття населення – 1, 7 млн жителів сіл", - зауважив віце-прем'єр.

Він розповів, що амбулаторії та лікарів забезпечено автотранспортом: 517 автомобілів надано для нових амбулаторій та 63 для існуючих.

"Та найголовніше – ми почали впроваджувати телемедицину в амбулаторіях 5 пілотних областей», – наголосив Зубко.

У цьому контексті урядовець підкреслив, що Світовий банк і уряд Канади надавали постійні консультації і допомогу щодо впровадження телемедицини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-