Аварія з туристами на Прикарпатті: водія арештували без права на заставу

Аварія з туристами на Прикарпатті: водія арештували без права на заставу

Укрінформ
Івано-Франківський міськсуд обрав запобіжні заходи для водія вантажівки, яка 6 травня злетіла з кількома десятками туристів з обриву у річку Чорний Черемош, і для керівника організації, яка дала дозвіл на перевезення цією вантажівкою.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

“В Івано-Франківському міському суді водієві, який нетверезим перевозив туристів з Білорусі, і керівникові рафтингової організації, що дав дозвіл на перевезення, обрали міру запобіжного заходу. Водієві обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Терміном на 60 діб”, - сказав Тракало.

За його словами, керівнику рафтингової організації, яка дала дозвіл на перевезення цією вантажівкою, запобіжний захід обрали у вигляді домашнього арешту, теж терміном на 60 діб, з носінням електронного засобу контролю, тобто браслета.

Тракало нагадав, що водієві слідчі оголосили підозру за ч. 3 ст. 286 ККУ, згідно з якою чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Він також нагадав, що керівнику ГО «Федерація рафтингу Прикарпаття» оголошено підозру за статтею 287 ККУ. Вона передбачає кримінальну відповідальність за випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації.

Читайте також: Водій вантажівки, яка з туристами зірвалася з 40-метрового обриву, був п'яний

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня близько 11:30 в селі Бистрець Верховинського району вантажний автомобіль «ГАЗ-66» злетів з обриву висотою 40 м і впав у річку Чорний Черемош.

У вантажівці перебувало 24 людини (23 туристи-іноземці і 1 водій). Попередньо відомо, що група туристів з Білорусі мала здійснити сплав річкою, тому прямувала до місця призначення.

Внаслідок ДТП троє осіб загинули на місці: 23-річна і 28-річна громадянки Білорусі і 29-річний громадянин Білорусі. Ще 9 осіб проходять медичне обстеження у Верховинській лікарні з різними травмами. Іншим пасажирам надали допомогу на місці події.

Поліція встановила, що водій вантажівки був п'яний. За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-