Пристрасті навколо Одеського медуніверситету: суд задовольнив скаргу МОЗ

Пристрасті навколо Одеського медуніверситету: суд задовольнив скаргу МОЗ

Укрінформ
Апеляційний суд задовольнив скаргу МОЗ України щодо рішення Одеського окружного адмінсуду і скасував фінансові повноваження самопроголошеного в.о. ректора Одеського національного медичного університету Юрія Сухіна.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"П’ятий апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу МОЗ України щодо рішення Одеського окружного адмінсуду. Тепер Головне управління Державної казначейської служби України в Одеській області не зобов’язане здійснювати виплати за підписом Ю. Сухіна, який захопив Одеський національний медичний університет і є самопроголошеним в.о. ректора", - йдеться у повідомленні.

Раніше Одеський окружний адміністративний суд за заявою Сухіна прийняв ухвалу, яка зобов’язувала Головне управління Державної казначейської служби України здійснювати виплати, платежі (зарплат та стипендій) ОНМедУ за підписом Сухіна.

МОЗ України подало апеляційну скаргу, яку суд задовільнив 25 квітня 2019 року.

Читайте також: МОЗ просить не йти на акції протесту “самопроголошеного керівництва” медвишу Одеси

Водночас, у МОЗ наголошують, що вирішення питання виплати зарплат та стипендій у виші потребує часу, оскільки ОНМедУ "досі захоплений колишніми прихильниками екс-ректора Валерія Запорожана, які перешкоджають уповноваженим особам здійснювати управління закладом".

У міністерстві поінформували, що декілька разів отримували проект кошторису ОНМедУ за підписами осіб, які не мають повноважень підписувати фінансові документи. Через це проекти кошторису були повернуті до університету. "При цьому уповноваженим особам вони блокують можливість надіслати в МОЗ України проекти кошторису. Такі протиправні дії прихильників колишнього ректора призвели до катастрофічної ситуації в університеті з затримкою виплат стипендій та зарплат протягом уже п’ятьох місяців", - наголошують у МОЗ.

Зазначається також, що внаслідок рішень суддів Окружного адміністративного суду м. Києва заблоковано всі повноваження МОЗ України з адміністрування університету. "МОЗ України продовжує працювати над вирішенням ситуації, яка склалась", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-