ЄБРР надасть Маріуполю 18 мільйонів євро на розвиток транспортної інфраструктури

ЄБРР надасть Маріуполю 18 мільйонів євро на розвиток транспортної інфраструктури

Фото
Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку надасть Маріуполю 18 млн євро на розвиток транспортної інфрастурктури.

Про це повідомляє сайт Маріупольської міської ради.

7 травня у Києві, в офісі ЄБРР, відбулося підписання Договору гарантії та Меморандуму про порозуміння щодо програми «Зелені міста» між Маріупольською міською радою та Банком. Свої підписи під документами поставили міський голова Маріуполя Вадим Бойченко та заступник голови ЄБРР в Україні Марина Петров.

“Договір гарантії – це документ, який надає змогу придбати 72 нових тролейбуси, провести реконструкцію депо та контактної мережі по одному з центральних проспектів Маріуполя. Придбання нового транспорту є частиною стратегії розвитку транспортної інфраструктури міста. Кошти будуть надані комунальному підприємству «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління». Загальний обсяг інвестицій – 18 млн євро. 15 млн – кредитні кошти, а 3 млн – грантові. Згідно з договором, Маріупольська міська рада виступає гарантом по кредитним зобов’язанням МТТУ перед ЄБРР”, - йдеться у повідомленні.

Як розповів Бойченко, за три роки муніципальний парк Маріуполя поповнився 113 одинцями транспорту. Вулицями міста курсують комфортабельні тролейбуси, трамваї та автобуси. Транспорт – одна з ключових проблем, яка турбує маріупольців. Тому першочергове завдання – розвиток транспортної інфраструктури, підкреслив він.

Програма банку «Зелені міста» передбачає допомогу у розвитку «зеленого» планування міст та інвестицій в інфраструктуру, необхідних для реагування на виклики у сфері міської екологічної інфраструктури.

Маріуполь - 25-те місто, яке приєднується до програми «Зелені міста», зазначила Марина Петров.

Згідно з Меморандумом, Організація економічного співробітництва та розвитку разом з Міжнародною радою місцевих природоохоронних ініціатив розроблять методологію програми «Зелені міста». ЄБРР буде займатися пошуком грантового фінансування для покриття вартості послуг експертів та консультацій, які допомагатимуть Маріуполю розробляти План дій «Зелене місто».

Читайте також: Омелян пропонує Hyundai налагодити виробництво електрокарів в Україні

Крім того, міська рада та ЄБРР працюватимуть над підготовкою, фінансуванням та реалізацією принаймні одного інвестиційного проекту. Першим стане проект модернізації інфраструктури твердих побутових відходів. Його мета – рекультивація існуючих полігонів, будівництво нового полігону та заводу переробки ТБВ.

“Підписання документів – надзвичайно важливі для Маріуполя. «Зелене місто» допоможе вирішити проблеми, які пов’язані з навколишнім середовищем. Наразі вже робляться кроки в даному напрямку – розробляємо Стратегію зеленого розвитку. Вона створюється за європейськими стандартами та дасть Маріуполю впевнене майбутнє”, - акцентував Бойченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-