Новий формат роботи дільничих: в ОТГ Запоріжжя з'являться офіцери громад

Новий формат роботи дільничих: в ОТГ Запоріжжя з'являться офіцери громад

Децентралізація
Укрінформ
У Запоріжжі представникам ОТГ розповіли про особливості впровадження проекту «Поліцейській офіцер громади».

Про це повідомили у відділі комунікацій ГУНП в Запорізькій області.

“Проект «Поліцейський офіцер громади» передбачає новий формат роботи дільничних, які житимуть та працюватимуть в об’єднаних територіальних громадах. Кожен такий поліцейський буде забезпечений робочим кабінетом на території ОТГ. Офіцер громади відповідатиме за правопорядок і профілактику злочинів на території громади і співпрацюватиме з керівництвом ОТГ”, - зазначив під час семінару-тренінгу начальник Управління превентивної діяльності Анатолій Ткаченко.

Він закликав представників громад до подальшої плідної співпpaці та порозуміння. ОТГ, в свою чергу, наразі розглядають та обговорюють питання реалізації проекту у громадах та в подальшому нададуть до Управління превентивної діяльності відповіді щодо готовності до прийняття участі у ньому.

Пілотний проект впроваджується для реалізації принципу взаємодії населення на засадах партнерства, налагодження тісної співпраці дільничних офіцерів поліції з населенням, територіальними громадами та громадськими об’єднаннями.

Читайте також: Дашівська ОТГ першою на Вінниччині пройшла оцінку фінансового менеджменту

В проекті вже приймають участь Дніпропетровська та Кіровоградська області. На сьогоднішній день в проекті вже приймають участь 32 громади, надалі планується поширити пілотний проект на всі регіони держави.

Семінар-тренінг організований спільно з Центром розвитку місцевого самоврядування. У заході також взяли участь керівник апарату ОДА Зінаїда Бойко, радниця з питань регіонального розвитку Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування Ксенія Божкова та фахівці Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Фото: zp.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-