Чернігів заборгував за тепло 275 мільйонів, наступний опалювальний сезон під загрозою

Чернігів заборгував за тепло 275 мільйонів, наступний опалювальний сезон під загрозою

Укрінформ
Жителі Чернігова заборгували теплопостачальним компаніям 275 млн грн. Якщо за літо ці кошти не будуть заплачені, опалювальний сезон опиниться під загрозою зриву.
Про це йшлося на розширеній нараді мера з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств, повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

"275 млн грн заборгованості для міста - це величезна цифра. Якщо вона не буде погашена за літо - не буде ліміту газу, не буде опалення", - зазначив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

Як повідомили в міськраді, 180 млн грн чернігівці винні АТ "Облтеплокомуненерго", 95 млн грн - ТОВ "ТехНова".

Міський голова в черговий раз закликав теплогенеруючі компанії активізувати роботу своїх кол-центрів, працювати з боржниками. А всім керівникам міських служб - пояснювати людям, що буде у випадку непогашення боргів за тепло.

У міськраді нагадали, що АТ «Облтеплокомуненерго» з 1 травня змушено було припинити надавати послугу з гарячого водопостачання для мешканців 469 багатоповерхових будинків - це 39 тис. квартир. Причина - заборгованість підприємства перед НАК «Нафтогаз», яка перевищила критичну межу. Рівень розрахунків у квітні за березень становив 76%, загалом за опалювальний сезон - 81%. Тобто борг населення за тепло досяг 180 млн грн.

Наразі проблема вирішена частково: подачу гарячої води поновлено у 297 багатоповерхівках (25 тис. квартир). На прохання міського голови компанія «ТехНова» надає теплову енергію у борг. Окреме рішення шукають для 45 будинків у мікрорайоні Масани, де планується вирішити питання гарячої води через комерційну структуру.

Без гарячої води наразі залишаються 127 багатоповерхових будинків, щодо яких шукають варіанти вирішення проблеми. Зокрема, обговорюються варіанти переведення їх на альтернативне паливо.

Читайте також: У Рівному та Чернігові відключили гарячу воду через мільйонні борги

На нараді також підкреслювалося, що в лютому-березні цього року суттєво зросла кількість неплатежів і за інші послуги: утримання будинків, водопостачання та водовідведення. Приміром, по АТП-2528 рівень сплати за вивезення та утилізацію сміття у грудні 2018 р. складав 99%, у січні ц.р. – 98%, лютому – 83%, березні – 72%. Подібна ситуація і по КП «Новозаводське» (зростання заборгованості на 1,1 млн грн за останні 3 місяці), і по інших комунальних ЖЕКах. На КП "Чернігівводоканал" у 2019 році борги населення зросли з 26 млн грн до 29 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-