У Рівному та Чернігові відключили гарячу воду через мільйонні борги

У Рівному та Чернігові відключили гарячу воду через мільйонні борги

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" відключив постачання газу ТОВ «Рівнетеплоенерго» та ПАТ «Облтеплокомуненерго» (Чернігів) через низький рівень розрахунків компаній.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Нафтогазу.

"Нафтогаз стурбований численними повідомленнями про відключення гарячого водопостачання в оселях мешканців міст Рівне та Чернігів. Серед причин ситуації, що склалася, - низька дисципліна розрахунків споживачів з Рівнетеплоенерго та Облтеплокомуненерго (Чернігів) за поставлені тепло та гарячу воду і, відповідно, невиконання тепловиробниками вимог постанови КМУ №867 в частині мінімально необхідного рівня розрахунків", - ідеться у повідомленні.

Зокрема, Рівнетеплоенерго не підписало з Нафтогазом додаткову угоду на закупівлю газу у травні. Заборгованість підприємства за попередні місяці становить 285,4 млн грн: для поновлення газопостачання, згідно з Положенням про ПСО, Рівнетеплоенерго має сплатити 60,6 млн грн та підписати з Нафтогазом угоду.

Читайте також: В Україні з 1 травня знизили ціну на газ

Чернігівське Облтеплокомуненерго має укладений з Нафтогазом договір на постачання газу в травні, але не виконує необхідних умов щодо розрахунків, встановлених Кабінетом міністрів. Поточна заборгованість підприємства становить 428,2 млн грн, а для поновлення постачання газу тепловиробник має сплатити 146,6 млн грн.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України та Нафтогаз погодили механізм зменшення з 1 травня вартості газу для населення та теплової генерації до 8 247 грн за 1 тис. кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-