Резонансна ДТП у Харкові: поліція не виявила порушень в діях експертів

Резонансна ДТП у Харкові: поліція не виявила порушень в діях експертів

Укрінформ
Слідчі не встановили ознак правопорушення в діях експертів Харківського НДІ судових експертиз імені Бокаріуса, які проводили автотехнічні дослідження у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській 18 жовтня 2017 року.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі у Харківській області.

"Заяву в поліцію Сергія Перепелиці - адвоката фігуранта справи Геннадія Дронова - про відкриття кримінального провадження відносно експертів НДІ імені Бокаріуса, які проводили автотехнічні дослідження у справі про смертельну ДТП в центрі міста, отримано в кінці січня. Тоді ж за рішенням суду відкрито кримінальне провадження за ч . 2 ст. 384 (Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу). Розслідування доручено Холодногірському відділу поліції", - наголосили у відділі.

Там повідомили, що 26 квітня справа була закрита, оскільки "слідство не встановило в діях судових експертів ознак кримінального правопорушення".

У коментарі місцевим ЗМІ адвокат Перепелиця 2 травня заявив, що не знав про це, але "готуватиме оскарження".

Він пояснював, що заява про відкриття кримінального провадження відносно експертів НДІ імені Бокаріуса пов'язана з тим, що в результатах експертиз окрім помилок, виявлені і друкарські помилки. Зокрема, за його словами, сумніви виникли щодо швидкості автомобіля Lexus та інших даних.

2 травня у Facebook з'явилося повідомлення журналістки Тетяни Доцяк, що адвокат Сергій Перепелиця домігся відкриття кримінального провадження проти експертів Харківського НДІ судово-медичних експертиз імені Бокаріуса, які не змогли вирахувати швидкість автомобіля Lexus, за кермом якого перебувала обвинувачена Олена Зайцева.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова Lexus, яким керувала Зайцева, виїхав на перехрестя на червоне світло і зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg під управлінням Дронова, в результаті чого Lexus відкинуло на тротуар, де були люди. П'ятеро пішоходів загинули на місці, шоста постраждала померла в лікарні, ще 6 осіб отримали тяжкі травми.

Читайте також: ДТП у Харкові: у "автошколи Зайцевої" можуть забрати ліцензію

За результатами експертизи, зробленої у Дніпропетровську, швидкість автомобіля Зайцевої була 106 км/год. Експерти харківського НДІ імені Бокаріуса вказували, що швидкість перевищувала 80 км/год.

26 лютого Київський райсуд Харкова засудив Олену Зайцеву і Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі кожного і ще до 3 років позбавлення права керування автотранспортом.

1 квітня кримінальна справа Зайцевої і Дронова надійшла до Харківського апеляційного суду для оскарження вироку.

4 квітня Харківський апеляційний суд повернув справу Зайцевої і Дронова до суду першої інстанції для ознайомлення Зайцевої з матеріалами справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-