ДТП у Харкові: у

ДТП у Харкові: у "автошколи Зайцевої" можуть забрати ліцензію

Укрінформ
Харківська автошкола, в якій пропускала заняття Олена Зайцева - фігурантка справи за фактом смертельного ДТП на Сумській 18 жовтня 2017 року, може позбутися ліцензії.

Про це в середу, 3 квітня, розповів на брифінгу заступник начальника ГУ Нацполіціі в Харківській області полковник Сергій Чиж.

"Уже завтра комісія Головного сервісного центру МВС розгляне питання про позбавлення автошколи, де отримувала права Олена Зайцева, ліцензії, обов'язкової для навчального закладу", - зазначив Чиж.

За його словами, в автошколі зафіксовано порушення, в тому числі щодо ведення документації.

"У ході перевірки доведено відсутність Зайцевої на заняттях. Замість чотирьох навчальних класів діяв лише один. Тут же незаконно переобладнано транспорт", - додав Чиж.

На час перевірки діяльність автошколи було призупинено.

Як повідомляв раніше Укрінформ, у серпні 2018 року в рамках кримінального провадження щодо смертельної аварії в центрі Харкова, в автошколі, що на вулиці Алчевських у Київському районі Харкова, проведено обшук. Вилучено документи за період з 2 жовтня по 27 листопада 2015 року, коли там вчилася Зайцева. Вже 5 грудня вона отримала права. Водночас, за даними Державної міграційної служби, в період з 8 по 11 жовтня Зайцева перебувала за межами України.

26 лютого 2019 року Київський райсуд виніс вироки Зайцевій і Дронову: по 10 років позбавлення волі кожному і по 3 роки позбавлення права керувати автотранспортом.

1 квітня до Харківського апеляційного суду надійшла кримінальна справа Олени Зайцевої та Геннадія Дронова: адвокати засуджених подали скарги на вироки, винесені їх підзахисним.

Протягом найближчих двох тижнів буде призначено дату апеляційного судового засідання.

Зайцева і Дронов знаходяться у Харківському СІЗО.

За словами прокурора Максима Блохіна, вирок - справедливий і об'єктивний: "Прокуратура доводила провину обох фігурантів справи на 60-ти засіданнях протягом року, де було допитано 30 осіб. У результаті, суд призначив обом максимальну міру покарання за ч.3 ст. 286 КК України".

Читайте також: Справа Зайцевої та Дронова надійшла до апеляційного суду

18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській у центрі Харкова автомобіль Lexus під керуванням 20-річної студентки Харківського національного університету імені Каразіна Олени Зайцевої врізався в автомобіль Volkswagen Tuareg, що виїжджав на перехрестя, за кермом якого був 49-річний підприємець Геннадій Дронов. В результаті Lexus відкинуло на пішоходів, які стояли та тротуарі. На місці загинули п'ятеро людей, одна жінка померла в лікарні, ще п'ятеро були тяжко травмовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-