Червневі вибори до ОТГ Донеччини не стосуються

Червневі вибори до ОТГ Донеччини не стосуються

Децентралізація
Укрінформ
ЦВК своєю постановою на 30 червня призначила вибори у 66 об’єднаних тергромадах. Але до їх списку ОТГ Донецької області не потрапили, хоча всі відповідні процедури були виконані і люди з нетерпінням чекають об’єднання.

Як зазначив Максим Ткач, радник з питань децентралізації Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону, вибори мали статися ще 23 грудня 2018 року. Але Центральна виборча комісія тимчасово скасувала їх у двох тергромадах у Добропільському районі через неможливість дотримання безпечного виборчого процесу.

Донецькій області на перші вибори в грудні 2018 року мала піти Криворізька сільська ОТГ та на додаткові вибори – Золотий Колодязь, який приєднується до Шахівської сільської ОТГ. Але у грудні минулого року Донецька ОДА звернулася з проханням до ЦВК відтермінувати вибори через безпекове питання", - уточнив Ткач.

Він також підкреслив, що ще шість громад Донеччини чекають від ЦВК оголошення перших виборів.

"У Волноваському районі це Волноваська міська, Ольгинська селищна і Хлібодарівська сільська ОТГ. У Добропільському районі – Добропільська міська, Білецька міська та Новодонецька селищна ОТГ. В цих громадах непризначення виборів значною мірою пов’язане з особливостями адміністративно-територіального устрою, а також з тим, що не вирішене питання: хто має призначити перші вибори – Верховна Рада чи Центрвиборчком", - сказав Ткач.

Читайте також: ЦВК призначила дату перших виборів у 66 ОТГ

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Донецький ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-