Пам`ять жертв Чорнобильської катастрофи вшанували у Львові

Пам`ять жертв Чорнобильської катастрофи вшанували у Львові

Фото
Укрінформ
У Львові вшанували пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи. Урочистості відбулися біля знаку "Героям і жертвам Чорнобиля" в обласному центрі.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

“Ми повинні пам’ятати і бути вдячними людям, які пожертвували собою, захищаючи від атомного лиха, від страшної аварії не лише Україну, а й увесь світ. Пам'ять і молитва завжди повинні бути з нами. Пам'ять про тих, хто став на наш захист”, - зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

За загиблими внаслідок найбільшої в історії людства техногенної аварії відслужили екуменічну панахиду, поклали квіти та лампадки до пам'ятного знаку.

Читайте також: У Житомирі вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Окрім того, на сайті Львівської міської ради зазначається, що до 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи Львів із свого бюджету виплатив ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції, постраждалим внаслідок цієї техногенної катастрофи, а також дітям з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС, одноразову матеріальну допомогу. Загалом кошти отримали 2 187 осіб, а загальна сума виплат становить 1, 5 млн грн.

Фото: city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-