Суд у

Суд у "справі Труханова" перенесли - не прийшли прокурори САП

Укрінформ
Колегія суддів Малиновського райсуду Одеси вирішила перенести засідання у "справі Труханова" через неявку до суду 25 квітня групи прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Головуючий суддя Сергій Черевко ознайомив учасників процесу з листом заступника керівника САП Володимира Кривенка щодо причин неявки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить колегію суддів відкласти засідання у кримінальному провадженні до погодження керівником прокуратури скоригованого обвинувального акту", - зазначив суддя Черевко.

За його словами, у листі заступника прокурора САП Кривенка також міститься пояснення, що представники сторони обвинувачення не з'явилися на засідання 24 квітня з поважної причини - поки що керівник САП не погодив обвинувального акту. Потребує ретельної перевірки точність формулювань та інші обставини. Тому неявкаОдеський суд переніс засідання у "справі Труханова" на 26 квітня через неявку сторони обвинувачення з поважних причин до суду прокурорів Максима Кравченка і Валентина Мусіяки не може вважатися неповагою до суду.

Колегія суддів перенесла на 26 квітня чергове засідання суду. У разі неявки представників сторони обвинувачення наступне засідання відбудеться 3 травня.

Читайте також: Холодницький сказав, коли скоригує обвинувачення Труханову

Як повідомлялося, керівник САП Назар Холодницький планує підписати скоригований обвинувальний акт стосовно мера Одеси Геннадія Труханова та групи інших посадовців міськради, причетних до придбання будівлі під євромерію за завищеною ціною, після виходу з відпустки. Він уточнив, що виникла необхідність щодо зміни обвинувачення. Як керівник САП, за словами Холодницького, він повинен її погодити і буде погоджувати стільки часу, скільки потрібно для вивчення нового обвинувачення на 400 сторінках.

Тим часом колегія суддів Малиновського райсуду Одеси визнала 24 квітня, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не з'явились на засідання суду без поважних причин. З огляду на це, суд направить пропозицію на адресу Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо вжиття заходів реагування, повідомив суддя Черевко.

Як повідомлялося, 9 квітня прокурор САП Кравченко звернувся з клопотанням до колегії суддів Малиновського райсуду про надання змоги у 3-тижневий термін змінити обсяг обвинувачення восьми фігурантам справи. Але суд вирішив задовольнити клопотання частково - відклав слухання справи лише на тиждень, призначивши наступне на 16 квітня.

Після тижневої перерви у процесі прокурори САП, які мали змінити обсяг обвинувачення, до суду не з'явилися. І колегія суддів перенесла засідання за клопотанням керівника САП Холодницького на 22 квітня. А 22 квітня керівник САП надіслав листа до суду, в якому сповістив, що прокурори Кравченко і Мусіяка подали йому на розгляд і погодження змінений обсяг обвинувачення фігурантам провадження. Потрібен певний час для вивчення документа.

За даними слідства, мер Одеси Геннадій Труханов і декілька посадовців міськради та підприємців протягом липня-грудня 2016 року заволоділи значними коштами місцевого бюджету при придбанні за завищеною ціною - 185 мільйонів гривень - будівлі збанкрутілого одеського заводу "Краян". Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі «Краяна» її було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-