Холодницький сказав, коли скоригує обвинувачення Труханову

Холодницький сказав, коли скоригує обвинувачення Труханову

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький планує погодити скориговане обвинувачення стосовно мера Одеси Геннадія Труханова після того, як вийде з відпустки.

Про це він казав на засіданні парламентського Комітету з питань запобігання і протидії корупції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Справа Труханова дуже швидко слухається, надзвичайно швидко, просто блискавично. Але прокурори не встигають за такою швидкістю суду, оскільки виникла необхідність щодо зміни обвинувачення. Я, як керівник САП, повинен її погодити і буду погоджувати рівно стільки, скільки мені потрібно часу , щоб вивчити нове обвинувачення”, - сказав Холодницький.

За його словами, це обвинувачення міститься на 400 сторінках. “Я думаю, що найближчим часом, після мого виходу із найближчої відпустки, обов'язково погоджу це обвинувачення”, - сказав керівник САП.

Читайте також: Одеський суд відклав слухання у "справі Труханова"

Водночас він наголосив, що було б добре, якби ця справа , як і багато інших, розглядалася в антикорупційному суді.

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня колегія Малиновського райсуду Одеси під головуванням Сергія Черевка ухвалила рішення втретє відкласти слухання "справи Труханова". Це пов’язано з неготовністю САП надати для розгляду учасникам процесу скоригований обвинувальний акт. Група прокурорів напередодні подала змінений обсяг обвинувачення фігурантам провадження, але керівник САП Назар Холодницький не встиг до 22 квітня розглянути й затвердити скоригований акт.

Як повідомлялося, 9 квітня прокурор САП Максим Кравченко звернувся з клопотанням до колегії суддів Малиновського райсуду про надання змоги у 3-тижневий термін змінити обсяг обвинувачення восьми фігурантам справи. Але суд вирішив задовольнити його частково - відклав лише на тиждень слухання справи, призначивши наступне засідання на вівторок, 16 квітня.

Однак після тижневої перерви у процесі прокурори САП, які мали змінити обсяг обвинувачення, до суду не з'явилися. І колегія суддів перенесла засідання за клопотанням керівника САП Холодницького на 22 квітня.

За даними слідства, мер Одеси Геннадій Труханов і декілька посадовців міськради та підприємців протягом липня-грудня 2016 року заволоділи значними коштами місцевого бюджету при придбанні за завищеною ціною - 185 мільйонів гривень - будівлі збанкрутілого одеського заводу "Краян". Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі «Краяна» її було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-