У Сумах створили міську ОТГ

У Сумах створили міську ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
Суми стали четвертим містом в Україні, де обласний центр об’єднав прилеглі до нього населені пункти.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі Сумської міськради.

«На сесіях Сумської міської ради та Піщанської сільської ради були прийняті остаточні рішення про добровільне приєднання Піщанської сільської територіальної громади до територіальної громади обласного центру — міста обласного значення Суми. Це означає завершення процедури приєднання відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та створення Сумської міської об’єднаної територіальної громади», - зазначили у прес-службі.

Читайте також: Інфраструктурна субвенція дає змогу громадам швидше ставати «на ноги» - Мінрегіон

Нова ОТГ, до складу якої увійшли місто Суми та села Піщане, Верхнє Піщане, Житєйське, Загірське, Кирияківщина, Трохименкове, додали в міськраді, стала четвертою об’єднаною громадою України, що створена навколо обласного центру.

Після створення Сумської міської ОТГ в Сумській області працюватиме 31 об’єднана громада, в 4 новостворених ОТГ — Білопільській, Липоводолинській, Річківській та Синівській - вибори голів та депутатів призначено на 30 червня 2019 року, ще 2 громади Сумщини (Путивльська та Тернівська) очікують на призначення перших виборів.

Фото: smr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-