На Київщині утворили Гребінківську тергромаду

На Київщині утворили Гребінківську тергромаду

Децентралізація
Укрінформ
Київська обласна державна адміністрація надала позитивний висновок Гребінківській об’єднаній територіальній громаді.

Про це в коментарі Укрінформу розповів Олег Любімов, керівник Київського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону.

"Гребінківська ОТГ — одна з 30 ОТГ, які були передбачені перспективним планом, що затверджений Кабінетом міністрів ще у 2015 році, і який діє на сьогодні. Погодження на об'єднання з Гребінківською громадою дали Дослідницька селищна рада, Соколівська сільська рада, вони провели всі необхідні процедури. Київська обласна державна адміністрація надала позитивний висновок на створення цієї ОТГ з адміністративним центром в селищі міського типу Гребінки", - розповів Олег Любімов.

Він зазначив, що добровільне об'єднання територіальних громад триватиме до 2020 року, і надалі громади, які не спромоглися ухвалити рішення про об'єднання зі своїми сусідами, будуть адміністративним шляхом приєднані до раніше створених ОТГ.

Зараз, за словами Любімова, в Київській області 16 діючих ОТГ, 12 громад приймають рішення про об'єднання або очікують позитивного висновку Київської облдержадміністрації.

Читайте також: На Закарпатті зберуть робочу групу, щоб доопрацювати перспективний план

Наразі з Київської області перші вибори в червні проведуть тільки 5 громад — Ташанська, Томашівська, Циблівська, Богуславська та Глеваська ОТГ.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія призначила перші вибори у 66 громадах, які мають відбутися в червні 2019 року.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно з Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-