Зубко проголосував у Житомирі й розповів про децентралізацію

Зубко проголосував у Житомирі й розповів про децентралізацію

Укрінформ
Уряд впродовж останніх 5 років успішно виконує коаліційну угоду, яка має на меті наблизити Україну до європейських принципів управління.
Про це в ефірі 5 каналу заявив віце-прем'ֹєр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми парламентсько-президентська держава і коаліція, яка створюється в парламенті, пише угоду, маршрутний план реформ і призначає уряд, який виконує коаліційну угоду і свою стратегію. У нас є така угода, згідно з якою ми 5 років достатньо ефективно її виконуємо щодо європейської інтеграції, реформи децентралізації, енергоефективності та інших реформ, щоб наблизити Україну до європейських принципів управління», - зауважив Зубко.

За його словами, одним із ключових завдань для України зараз є реформування судової гілки влади, а саме першого її рівня, який дає збої і ухвалює рішення проти держави і фінансової стабільності.

Читайте також: Зубко: За п’ять років у громадах реалізували понад 11 тисяч проектів

«Для нас дуже важливо, щоб завершити реформування, перепризначити суддів, провести конкурси і зробити так, щоб суди працювали на державу, на українців і справедливі рішення», - додав урядовець.

Він також розповів, що уже проголосував на виборчій дільниці в Житомирі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-