Зубко: За п’ять років у громадах реалізували понад 11 тисяч проектів

Зубко: За п’ять років у громадах реалізували понад 11 тисяч проектів

Децентралізація
Укрінформ
За п'ять років втілення реформи децентралізації у громадах реалізовано понад 11 тисяч нових проектів.

Про це у прямому ефірі на 5-му каналі наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує прес-служба віце-прем’єра.

За словами урядовця, українці, які повірили у реформу і об’єдналися, вже сьогодні відчувають здобутки децентралізації через безліч реалізованих інфраструктурних проектів, а їх вже понад 11 тисяч. За рахунок державної підтримки і місцевих бюджетів у громадах з’явилися нові школи, дитячі садочки, амбулаторії, стадіони, ЦНАПи, центри безпеки тощо.

"Якщо взяти для порівняння доходи громад, у 2014 році вони становили 70 млрд грн, у 2018 році — 234 млрд грн, а у 2019 ми розраховуємо на 291 млрд грн. По державній підтримці, у 2014 році направлялось на місця 500 млн грн, цього року — 33 млрд грн. Це кошти, які держава передає на обласний рівень, і вже на місцях відповідно до розроблених стратегій розвитку, визначаються пріоритетні проекти. Таким чином поєднується синергія державної регіональної політики і регіональних стратегій розвитку, що приймаються на місцях", — розповів урядовець.

Читайте також: Реформа децентралізації допомогла у боротьбі з корупцією - Зубко

Зубко наголосив, що українці вже мають можливості реально впливати на місцеву владу, планувати розвиток своєї громади, отримувати нову якість освітніх, медичних, соціальних і адміністративних послуг. Але у разі реваншу реформу можуть зупинити.

Як відомо, 1 квітня 2014 року Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням ухвалив Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, яка передбачає втілення реформи децентралізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-