Гройсман гарантує підтримку проекту з постачання питною водою Маріуполя

Гройсман гарантує підтримку проекту з постачання питною водою Маріуполя

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що держава гарантує підтримку в реалізації проекту з постачання питною водою Маріуполя.

Про це він заявив у Маріуполі, коли відвідав фільтрувальну станцію Старокримського водосховища, повідомили у Маріупольській міській раді.

«Зараз ми підтримали даний проект. Угода підписана. Гарантії держави будуть. Безумовно, його реалізація займе кілька років. Але будувати потрібно, у першу чергу, для людей. Жителі Маріуполя мають пити чисту воду, ми повинні це реалізувати», - сказав Гройсман.

У міськраді нагадали, що уряд України та уряд Франції в січні 2019 року підписали договір про підтримку проекту з постачання питною водою Маріуполя. Документ передбачає виділення Францією 64 млн євро на підтримку інвестиційного проекту в сфері питної води. Планується побудувати фільтрувальні станції, водозабори і оновити застарілі мережі.

Читайте також: У Маріуполі відкрили сучасну поліклініку для дітей

Нову фільтрувальну станцію планують ввести в експлуатацію до 2021 року. А тим часом місто щороку оновлює близько 50 кілометрів труб – 200 кілометрів уже замінено.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 18 квітня відвідав Маріуполь Донецької області.

Фото: Маріупольська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-