Бійцю полку «Дніпро-1» за вбивство дали довічне

Бійцю полку «Дніпро-1» за вбивство дали довічне

Укрінформ
Суд визнав винним командира взводу одного з підрозділів тоді ще батальйону особливого призначення «Дніпро-1» ГУМВС України в Дніпропетровській області, та призначив йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі
Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар Самарського районного суду у Дніпрі Тетяна Ніколаєнко.

«Злочин стався у липні 2014 року. Підсудний дійсно був прописаний у квартирі, де купив одну з кімнат. Він довгий час намагався її продати, але сусіди не давали на це згоди. Тоді він умовив кількох своїх підлеглих допомогти йому «переконати» осіб, що там проживають», - пояснила Тетяна Ніколаєнко.

Як було встановлено, до житла зловмисники проникли незаконно, у нічний час. Принижували власників квартири, погрожували фізичною розправою у разі перешкоджання продажу кімнати. Через хуліганські дії постраждала літня жінка, якій спричинено легкі тілесні ушкодження.

Один із сусідів обурився галасом у під’їзді, та почав погрожувати викликом правоохоронців. Підсудний вистрілив йому в голову, в результаті чого чоловік помер у лікарні.

«Підсудного визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 7 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 162, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 296, ч. 2 ст. 342, ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України, та призначено йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Суд також задовольнив у повному обсязі цивільні позови потерпілих щодо відшкодування матеріальної шкоди у розмірі понад 2, 5 млн.грн», - сказала прес-секретар суду.

Крім того, за місцем мешкання підсудного виявили чотири ручних осколкових наступальних гранати РГД-5 та ручну осколкову наступальну гранату РГН, які той зберігав без передбаченого законом дозволу та погрожував правоохоронцям «використати за призначенням», якщо вони наблизяться до його квартири.

Читайте також: Суд продовжив арешт трьом фігурантам справи про вбивство "Сармата"

Інших учасників злочинної групи визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 296 КК України, та призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Відповідно до пункту «д» частини першої статті 1 Закону України «Про амністію у 2016 році» їх звільнено від відбування покарання.

Вирок набере законної сили після закінчення терміну оскарження, якщо таку апеляційну скаргу не буде подано. На подачу апеляції відведено місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-