"Вода Донбасу" цьогоріч не сплатила жодної копійки за електрику - Насалик

Укрінформ
Компанія "Вода Донбасу" накопичила борг за електроенергію на суму 270 млн грн, але з початку року не сплатила жодної копійки.

Про це під час години запитань до уряду сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми провели профільну нараду, куди був запрошений керівник "Води Донбасу". Виявляється, що 90 днів споживання електроенергії становило 270 млн грн. Підприємство збирає кожен місяць 85 млн, але за електроенергію за 3 місяці не оплачено жодної гривні", - сказав Насалик.

Він наголосив, що ринок електричної енергії передбачав, що будуть такі споживачі, які не мають можливості оплачувати електроенергію.

Читайте також: Уряд зобов'язав Нафтогаз знизити ціну на газ для населення

"Втілення у життя ринку електричної енергії передбачало появу таких категорій споживачів, які не можуть оплачувати, тому був створений постачальник "останньої надії" - ДП "Укрінтеренерго" - який 90 днів забезпечував тих споживачів, які не мали можливості оплатити", - додав Насалик.

Як повідомлялося, з початку квітня ДТЕК ПЕС-Енерговугілля розпочало відключення "Води Донбасу" від електроенергії через відсутність договору з Укрінтеренерго. Днями ДТЕК заявив, що компанія продовжує відбирати енергію попри відсутність договору, незаконне постачання електроенергії здійснює компанія Донбасенерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-