EUBAM оцінила ефективність пунктів спільного контролю на молдовсько-українському кордоні

EUBAM оцінила ефективність пунктів спільного контролю на молдовсько-українському кордоні

Укрінформ
Місія Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) вважає ефективним запровадження пунктів спільного контролю на молдовсько-українському кордоні.

Про це поінформували у Митній службі Молдови за підсумками зустрічі глави відомства Віталія Врабіє з керівником EUBAM Славомиром Піхором, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Спільний контроль на молдавсько-українському кордоні є ефективним механізмом полегшення законної торгівлі та подорожей, а також зміцненням безпеки кордонів у регіоні. Доказом тому є і успішний запуск спільного КПП у пункті пропуску «Паланка-Маяк-Удобне» наприкінці грудня 2018 року", - зазначив Піхор.

Глава Митної служби Молдови Віталіє Врабіє, у свою чергу, підкреслив готовність до запровадження спільного митного контролю в будь-якій точці, як на кордоні з Україною, так і з Румунією.

Врабіє назвав нарощування спільної з українськими та румунськими партнерами взаємодії пріоритетним напрямом у діяльності відомства.

Він підкреслив при цьому, що цей досвід вже можна впроваджувати на іншому пункті молдавсько-українського кордону - «Тудора», де сьогодні створено всю необхідну для цього інфраструктуру.

Читайте також: На виборах у Молдові найбільше голосів отримав Зеленський

Нині на молдавсько-українському кордоні успішно працюють 6 спільних КПП. Найбільший з таких пунктів «Кучурган-Первомайськ» на центральній (придністровській) ділянці кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-