Мангера викликали на поліграф, але слідчий не прийшов – адвокат

Мангера викликали на поліграф, але слідчий не прийшов – адвокат

Укрінформ
Голову Херсонської облради Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк, викликали телефоном для проходження поліграфа, проте не прийшов слідчий.

Про це написав у Facebook Костянтин Глоба, один з адвокатів Мангера.

«Вчора слідчий викликав засобами телефонного зв’язку Владислава Мангера разом з адвокатами до КНІСЕ для проходження поліграфа за ухвалою слідчого судді і вручення відповідної ухвали. Сьогодні о 10.00 з’явились разом з В. Мангером для проходження поліграфа. Слідчий не прибув», - написав адвокат.

Він зазначив, що ухвалу не вручили, а, відповідно, процесуальна дія не виконана. Судовий експерт, за його словами, не має процесуального права вручати ухвали, і копії ухвали для Мангера у експерта не знайшлося. Ухвалу суду Мангеру не пред'явили.

«Експерт повідомив, що оскільки ухвала не вручена, то ми маємо звернутися до слідчого, який не прибув. У зв'язку із процесуальною поведінкою органу слідства, вимушені зараз покинути будівлю КНІСЕ і звертатися до слідчого з письмовою вимогою вручення ухвали», - повідомив Глоба.

Читайте також: Захист Мангера проситиме охорону для батька Гандзюк

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу за нього вніс його адвокат.

Суд одягнув на Мангера браслет і постановив здати закордонний паспорт.

Раніше поліграф пройшов у справі про вбивство Катерини Гандзюк заступник голови Херсонської ОДА Євген Рищук.

31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку у Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% її тіла. Жінка перенесла кілька операцій та 4 листопада 2018 року померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-