Бюджет Луганщини торік отримав понад 4,6 мільярда доходів

Бюджет Луганщини торік отримав понад 4,6 мільярда доходів

Укрінформ
За 2018 рік загальний обсяг фактично отриманих доходів обласного бюджету склав 4 млрд 657,6 млн гривень.

Про виконання обласного бюджету за 2018 рік на колегії у четвер відзвітувала директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Анікієва, повідомляє прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

«У порівнянні з 2017 роком він збільшився на 18,5%, або на 728,5 млн грн. Обсяг доходів загального фонду (без урахування трансфертів) склав 499,7 млн грн, спеціального – 154,6 млн грн. З державного обласним бюджетом отримано дотації у сумі 618,2 млн грн та субвенції у сумі 3.357,9 млн грн. Виконання запланованих сум надходжень по трансфертах з державного бюджету становить 99,3%», - цитує прес-служба ЛОДА Тетяну Анікієву.

У минулому році вдалося забезпечити наповнення доходної частини бюджету та за рахунок цього здійснювати стале фінансування видатків бюджетної сфери спільної власності територіальних громад, зазначив у своєму виступі в.о. голови облдержадміністрації Сергій Філь.

Читайте також: Львівщина представляє свої оздоровчі можливості в Мінську

Втім, унаслідок економічної блокади територій, тимчасово непідконтрольних українській владі, у 2018 році відбувалось скорочення надходжень до обласного бюджету, що негативно вплинуло на його наповнення. Так, за 2018 рік з 499,7 млн грн податків та зборів до обласного бюджету 99,4% надійшло з підконтрольної території і лише 0,6% – з непідконтрольної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-