Суд заслухав понад 100 свідків у

Суд заслухав понад 100 свідків у "справі Труханова"

Укрінформ
Одеський суд заслухав більше 100 свідків у "справі Труханова" і завтра розпочне допити обвинувачених.

Допитані в суді члени міськради і фахівець з питань приватизації не змогли згадати подробиць, пов'язаних з придбанням будівлі під євромерію, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не можу згадати подробиць щодо підготовки рішення міськради, пов'язаного з придбанням будівлі "Краяна". Це ж було не вчора - майже три роки тому. До речі, я виконувала цю роботу в перший і єдиний раз. Так що не пам'ятаю деталей, все як у тумані", - неодноразово посилалася під час допиту на слабку пам'ять головний спеціаліст департаменту комунальної власності Одеської міськради Ганна Проскурякова.

Депутати міськради Юрій Шумахер і Дмитро Палпатін, що є представниками партії міського голови Одеси Труханова, також не змогли згадати, чим саме було викликане термінове скликання позачергової Х сесії міськради 19 жовтня 2016 року і чому вважали за необхідне голосували за придбання дуже дорогої будівлі.

Відповідаючи на запитання прокурора Кравченка, юрист за фахом Шумахер більше акцентував увагу на тому, що "місту конче потрібна була євромерія". А свідок Палпатін сказав, що вже не пригадує, чи обговорювали на сесії "обґрунтованість ціни будівлі та вартість виконання ремонтних робіт".

Варто зазначити, що більшість викликаних на сьогоднішнє засідання свідків, в тому числі депутати Богдан Гіганов, Лілія Леонідова та інші, взагалі на допит до суду не з'явились. Двоє - через захворювання, інші двоє перебувають у відпустці за межами Одеси, ще двом свідкам не змогли передати повістки чи зв'язатись телефоном.

З урахуванням цього головуючий суддя Сергій Черевко запропонував 4 квітня перейти до допитів восьми обвинувачених у кримінальному провадженні. "У тому разі, якщо хтось із свідків завтра все-таки з'явиться до суду, то їх теж допитаємо", - підсумував суддя Черевко.

Станом на 3 квітня вже надали свідчення чи намагались їх уникнути 103 із 110 свідків, яких бажали допитати прокурори САП. За фактами відмов деяких свідків у "справі Труханова" давати свідчення щодо обставин придбання міськрадою будівлі за завищеною ціною детективи НАБУ відкрили низку кримінальних проваджень.

Читайте також: Справа Труханова: свідки розповіли про ціну квадратного метра євромерії

Для надання свідчень у Малиновському суді щодо придбання будівлі "Краяна" прокурори САП вимагають також викликати свідків на 4-5 квітня, в тому числі екс-нардеап Олександра Дубового, представника компанії "Valton group LP" Ондраша Поповича, що раніше придбав будівлю "Краяна", та інших.

Як повідомлялося, прокурори САП звинувачують мера Одеси Геннадія Труханова і групу посадовців у тому, що вони організували придбання адмінбудівлі заводу "Краян" за завищеною ціною - 185 мільйонів гривень. Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлю "Краяна" було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-