Справа Труханова: свідки розповіли про ціну квадратного метра євромерії

Справа Труханова: свідки розповіли про ціну квадратного метра євромерії

Укрінформ
Малиновський райсуд Одеси продовжив 2 квітня допити свідків у "справі Труханова", причетних до придбання й ремонту будівлі під євромерію.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До переходу на роботу в компанію "ВС Проект" я працював заступником міського голови з питань будівництва, координуючи діяльність ряду управлінь і департаментів, в тому числі департаменту комунальної власності. Дізнався про проект створення євромерії на базі будівлі колишнього заводу "Краян" з виступу на одній з нарад директора департаменту економічного розвитку Дмитра Радулова. Пізніше, після засідання погоджувальної ради, отримав доручення від мера Труханова обстежити стан будівлі, яку міськрада готувалась придбати. Після обстеження ми прийшли до висновку, що об'єкт нерухомості на вул. Косовській, 2Д знаходиться в задовільному стані, після ремонту в ньому можна розмістити ряд структурних підрозділів мерії", - зазначив Шандрік.

Відповідаючи на запитання прокурора САП стосовно оцінки вартості ремонту, свідок уточнив, що "замовити виконання експертної оцінки вартості ремонту можна лише після набуття права власності на об'єкт нерухомості. А в середньому оціночна вартість ремонту адміністративно-офісних будівель станом на 2016 рік становила близько 300 доларів за квадратний метр".

За словами Шандріка, про це він також поінформував мера Одеси, який цікавився орієнтовною вартістю ремонту будівлі під євромерію.

Наступні свідки у справі - інженери компанії "Екобуд плюс" Геннадій Максименко та Світлана Єфіменко - розповіли, що виїжджали удвох на вул. Косівську, 2Д для ознайомлення з технічним станом будівлі, здійснили фотофіксацію і передали отримані дані експерту компанії.

"У документі, підписаному вами наприкінці 2016 року, зазначено, що будівлю можна використовувати тільки після реконструкції. Чи можете це підтвердити?", - спитав прокурор Максименка.

Читайте також: САП виклала протокол допиту Лещенка у справі "Краяна"

Однак у залі суду свідок відмовився підтвердити свій висновок, пославшись на те, що точно не пам'ятає, який саме документ підписав після обстеження будівлі в 2016 році.

У свою чергу, адвокати фігурантів кримінальної справи звернули увагу судової колегії, що київські експерти дали іншу оцінку технічного стану будівлі, зокрема, визнали за можливе розмістити в будівлі посадовців мерії "після ремонту".

Крім того, представники сторони захисту наголосили, що зроблений інженером Максименком висновок про стан об'єкта нерухомості був попереднім. А згодом власник будівлі отримав остаточний висновок, яким і скористався, розмістивши службовців мерії у відремонтованих приміщеннях на Косовській, 2Д.

Свідок Єфіменко уточнила, що при огляді будівлі переконалась, що ремонтні роботи вже велись, зокрема, було встановлено деякі металопластикові вікна. Проте оздоблення приміщень будівлі було незадовільним. Після виконання додаткових робіт стан будівлі було визнано придатним для розміщення посадовців мерії.

Це, власне, підтвердив під час допиту й один з посадовців мерії Олександр Буряченко: "Умови праці після переїзду до будівлі на Косовській, 2Д стали значно кращими, також ми отримали нове обладнання".

Наприкінці засідання учасники судового процесу обмінялись думками з приводу того, кого зі свідків буде допитано у наступні дні. Зокрема, прокурор САП Валентин Мусіяка заявив клопотання про допит екс-нардепа Олександра Дубового, Едгарта Малосковкіса, директора компанії "Development elit" Петра Загодіренка, представника компанії "Valton group LP" Ондраша Поповича, що раніше придбав будівлю "Краяна",та інших.

Судова колегія також заслухала позицію представників сторони захисту з цього приводу і відхилила клопотання сторони обвинувачення щодо виклику до суду свідка Малосковкіса. А представника компанії "Valton group LP" Поповича буде викликано для надання свідчень у п'ятницю, 5 квітня.

Як повідомлялося, прокурори САП звинувачують мера Одеси Геннадія Труханова і групу посадовців у тому, що вони організували придбання адмінбудівлі заводу "Краян" за завищеною ціною - 185 мільйонів гривень. Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлю «Краяна» було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-