Директора Грибовицького звалища заарештували на два місяці

Директора Грибовицького звалища заарештували на два місяці

Укрінформ
Директору Грибовицького сміттєзвалища, якого напередодні затримали на хабарі в майже 5 мільйонів гривень, обрали запобіжний захід — два місяці перебування у слідчому ізоляторі.

Про це на своїй сторінці у Facebook зазначив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"Рішенням суду заарештовано на 2 місяці та відсторонено від посади директора одного з комунальних підприємств Львівської міськради, затриманого на вимаганні хабара у 4,7 млн грн. Альтернатива - застава у 405 тис. грн", - зазначив Лисенко.

Як повідомляв Укрінформ, керівника ЛКП "Збиранка" викрили на хабарі співробітники Управління СБУ у Львівській області. Оперативники спецслужби встановили, що посадовець організував протиправний механізм з фіктивного постачання вапна, що мало використовуватись для стабільного функціонування станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища.

Читайте також: У Львові на хабарі погорів "сміттєвий" чиновник

За задумом зловмисника, планувалося використання лише третини від передбаченої технологічним процесом кількості вапна та отримання очільником КП неправомірної вигоди в розмірі 65% від суми перерахованих коштів за фактично непоставлений товар, а також отримання "відкату" з кожного поставленого кілограма вапна.

За висновками експертів, діяльність чиновника могла призвести до виникнення надзвичайних подій з тяжкими наслідками у сфері екологічної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-