В Україні вже відкрили 40-й реперфузійний центр

В Україні вже відкрили 40-й реперфузійний центр

Укрінформ
У Кам‘янці-Подільському на базі міської лікарні відкрито новий реперфузійний центр, де цілодобово надають медичну допомогу пацієнтам з серцевими катастрофами.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"У Кам‘янці-Подільському відкрито новий реперфузійний центр. Це 40-й центр в мережі реперфузійних центрів країни, де пацієнти з серцево-судинними захворюваннями можуть отримати допомогу цілодобово. Реперфузійний центр відкрили на базі міської лікарні у Кам’янці-Подільському", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у ньому встановили сучасне високоякісне обладнання - ангіограф.

"Закупівля та встановлення ангіографа та ремонт приміщення здійснили за кошти місцевого бюджету та завдяки місцевій громаді", - поінформували у МОЗ.

Читайте також: МОЗ оголосив конкурс на посаду очільника "Медичних закупівель України"

Нагадаємо, що українці з гострим інфарктом міокарда в екстрених випадках отримують необхідне лікування. Держава повністю покриває потребу у стентах, а завдяки ефективним державним закупівлям пацієнти у критичному стані з гострим інфарктом міокарда отримують стент безоплатно.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією МОЗ, показники летальності у реперфузійних центрах утричі нижчі, ніж у середньому по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-