У Прилуках залили фарбою меморіальну дошку ідеолога українського націоналізму Міхновського

У Прилуках залили фарбою меморіальну дошку ідеолога українського націоналізму Міхновського

Фото
Укрінформ
Невідомі особи спаплюжили меморіальну дошку на честь ідеолога українського націоналізму Миколи Міхновського, встановлену на фасаді гімназії №1 імені Георгія Вороного у Прилуках на Чернігівщині.

Про це написав у Фейсбуці голова Організації Українських Націоналістів, перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

"У Прилуках (Чернігівська обл.) вчинено акт вандалізму. «Невідомі особи» спаплюжили меморіальну дошку на честь ідеолога українського націоналізму Миколи Міхновського, яка встановлена на фасаді гімназії №1 імені Георгія Вороного", - написав Червак

Фото: Богдан Червак, Фейсбук

Як повідомляє прес-служба Прилуцької міськради «наразі підраховуються завдані збитки, адже відновлюватимуть пошкоджене майно з бюджету міста».

Мико́ла Іва́нович Міхно́вський  - Ідеолог українського націоналізму та організатор українського війська, політичний і громадський діяч, адвокат, публіцист, Автор брошури «Самостійна Україна» (1900)

Читайте також: У Києві облили фарбою пам'ятник воїнам АТО

У 1905 році підготував проект Конституції України як вільної соборної федеративної держави. -  «Основний Закон Самостійної України — Спілки народу українського» 

Головне фото: © zbruc.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-