У Києві облили фарбою пам'ятник воїнам АТО

У Києві облили фарбою пам'ятник воїнам АТО

Фото
Укрінформ
Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом наруги над пам'ятником воїнам АТО у Святошинському районі, який невідомі облили фарбою.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила речниця поліції Києва Оксана Блищик.

“Це вулиця Леся Курбаса, слідчо-оперативна група туди виїхала. Проводиться огляд, встановлюємо свідків, очевидців. Оперативники опрацьовують територію, камери тощо. І кримінальне провадження розслідується за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України, це хуліганство”, - сказала Блищик

Читайте також: У Києві горів Національний авіаційний університет

Раніше журналістка Тетяна Деркач виклала у Facebook фото, на яких видно, що пам'ятник атовцям облито червоною фарбою.

Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз звернулась до правоохоронців Києва з вимогою встановити всі обставини по факту вандалізму над пам’ятником воїнам АТО та знайти винних. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

У відомстві наголосили, що зловмисники мають понести адекватне покарання, а для цього необхідно прийняти законопроект, який ще наприкінці минулого року був розроблений та прийнятий Верховною Радою в першому читанні, який передбачає кримінальну відповідальність за наругу над могилою, пам’ятником воїнам АТО/ООС, а саме позбавленням волі строком від 3 до 5 років

"Я була одним з ініціаторів цього законопроекту, впевнена, що посилення відповідальності може стати гарним запобіжником щодо вчинення таких дій. Вандали, які паплюжать пам’ять наших захисників, мають нести адекватну відповідальність. Тож я буду наполягати на прийнятті даного законопроекту", - наголосила Фріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-