До Одеси зайдуть два військові фрегати НАТО

До Одеси зайдуть два військові фрегати НАТО

Укрінформ
Два кораблі зі складу 2-ї постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) зайдуть 1 квітня до Одеського морського порту з черговим візитом.

Про це повідомляє прес-служба Посольства Канади в Україні, запросивши одеситів на екскурсії.

"Фрегат королівських ВМС Канади "Торонто" і фрегат ВМС Іспанії "Санта Марія" прибудуть до Одеси після патрулювання в Чорному морі разом із іншими кораблями у складі 2-ї постійної військово-морської групи НАТО протягом декількох діб", - йдеться повідомленні.

Під час перебування в Одесі командири кораблів проведуть зустрічі з військовими ЗСУ, в тому числі ВМС України, та представниками місцевої влади, а також прийматимуть відвідувачів на борту кораблів під час відкритих для відвідувань годин.

Варто зазначити, що 26 березня в Чорному морі завершили тренування типу "PASSEX" тральщик "Капрікорн" ВМС Французької Республіки та ракетний катер "Прилуки" ВМС ЗС України, під час яких військові моряки відпрацювали взаємодію у складі загону кораблів та спільні протимінні дії.

Читайте також: Українські та турецькі моряки провели навчання PASSEX у Чорному морі

Під час морських маневрів основна увага приділялася підвищенню взаємосумісності, відпрацюванню взаємодії у складі загону кораблів, а також здійсненню спільних протимінних дій.

За словами першого заступника командувача ВМС ЗСУ Олексія Неїжпапи, українські військові моряки вже тривалий час використовують різні методи впровадження стандартів НАТО під час підготовки екіпажів кораблів і катерів. Тому відпрацювання спільних тренувальних дій з іноземними кораблями на практиці дозволить досягти оперативну та технічну сумісність з флотами країн-членів Північноатлантичного Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-