НАБУ допитає трьох одеських суддів у

НАБУ допитає трьох одеських суддів у "справі Труханова"

Укрінформ
Детективи НАБУ відкрили низку кримінальних проваджень за фактами відмови деяких свідків у "справі Труханова" давати свідчення щодо обставин придбання Одеською міськрадою будівлі за завищеною ціною.

Як повідомив кореспонденту Укрінформу суддя Черевко у перерві засідання у справі міського голови Одеси Геннадія Труханова, судді не змогли прибути на допити.

"Нас, трьох членів колегії суддів, викликано як свідків на допити до Національного антикорупційного бюро у кримінальних провадженнях, відкритих детективами НАБУ за фактами відмови ряду фігурантів надавати покази у справі, яку розслідує Малиновський суд. Однак відбути на допит ми не змогли через триваючий розгляд кримінального провадження. Адже на сьогодні, 27 березня, були викликані до суду ряд свідків з боку сторони обвинувачення", - зазначив Черевко.

За словами судді, "також маємо змогу почути сьогодні пояснення прокурорів САП, що підтримують звинувачення, чим було зумовлене їх клопотання про перенесення розгляду кримінального провадження 26 березня".

Як пояснив прокурор Максим Кравченко, детективи НАБУ викликали як свідків на допити у кримінальних провадженнях, відкритих за ознаками ч. 1 ст. 385 Кримінального кодексу, не лише суддів, а й прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. "Зокрема, 25-26 березня ми з прокурором Валентином Мусіякою давали свідчення стосовно відмови ряду громадян надати суду покази щодо обставин придбання Одеською мерією будівлі колишнього заводу "Краян", - сказав він.

Читайте також: Суд допитає народного депутата Лещенка у "справі Труханова"

Як уточнив Кравченко в коментарі кореспонденту Укрінформу, йдеться про відмову надання показів свідками у справі про придбання будівлі "Краян" Фоменко, Ткач та іншими.

Колегія Малиновського райсуду продовжила 27 березня допити свідків, зокрема, депутатів міськради Олександра Шеремета, Ганни Позднякової, Василя Ієремії, Юрія Крука та деяких інших жителів Одеси.

Станом на 27 березня, у "справі Труханова" допитано 81 свідка із 110 з боку сторони обвинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-