Уряд врегулював механізм надання послуг поводження з побутовими відходами

Уряд врегулював механізм надання послуг поводження з побутовими відходами

Укрінформ
Повноваження щодо поводження з побутовими відходами остаточно закріплені за місцевим самоврядуванням.

На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи ухвалення урядом відповідної постанови, інформує Урядовий портал.

«Ми врегулювали механізм надання населенню послуг з поводження з побутовими відходами відповідно до європейських практик. Новий порядок передбачає обрання через конкурс виконавця послуг, а також покладає відповідальність на органи місцевого самоврядування формувати прозорі тарифи на всі види операцій у цій сфері. Такий підхід абсолютно відповідає реформі децентралізації», – зазначив Зубко.

Він зауважив, що рішення уряду стосується формування тарифів для населення на вивезення, переробку і захоронення побутових відходів; розроблення схем санітарної очистки; відведення земельних ділянок для будівництва заводів з переробки; рекультивації старих полігонів тощо.

Читайте також: Децентралізація дала громадам можливості для свого розвитку - Куць

За словами Зубка, такі нововведення сформують конкурентний ринок у сфері поводження з побутовими відходами, стимулюватимуть впровадження сучасних методів та технологій, що сприятиме також поліпшенню екологічного стану довкілля.

Крім того, віце-прем’єр-міністр нагадав, що органи місцевої влади мають якнайшвидше підготувати Регіональні плани управління відходами, що передбачено Нацпланом управління відходами до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-