Децентралізація дала громадам можливості для свого розвитку - Куць

Децентралізація дала громадам можливості для свого розвитку - Куць

Укрінформ
На Донеччині завдяки децентралізації громади отримали реальні фінансові можливості для свого розвитку.

Про це 26 березня на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Олександр Куць.

«Завдяки децентралізації громади отримали реальні фінансові можливості для свого розвитку... Кожне українське село має бути багатим і комфортним - усі можливості для цього є», - написав очільник області, додавши, що у цьому переконався під час своєї робочої поїздки в Добропільський район.

Читайте також: Порошенко хоче закріпити децентралізацію у Конституції

Він зазначив, що капітально відремонтувати дитячий садок, реконструювати водонапірну вежу, побудувати нову гібридну сонячну міні-електростанцію - вирішувати такі задачі зараз під силу сільським бюджетам.

«1 млн 540 тисяч на ремонт дитсадка у селі Золотий Колодязь, 474 тисячі на вежу і 1 млн 421 тисячу гривень на сонячну електростанцію у селі Кучерів Яр були виділені Золотоколодязькою сільською радою. Дитсадок тепер здатен приймати 30 дітлахів із Золотого Колодязя та навколишніх сел, сонячна електростанція дозволяє освітлювати вулиці та забезпечує електрикою свердловину, завдяки якій люди мають воду цілодобово», - пояснив Куць.

Читайте також: Гніванська ОТГ залучила на розвиток міської лікарні майже $1 мільйон

При цьому він підкреслив, що це лише початок, тому що невдовзі в дитсадку з'являться нові майданчики, в селі Кучерів Яр відремонтують дорогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-