На Вінниччині автори 750 проектів боротимуться за 20 мільйонів

На Вінниччині автори 750 проектів боротимуться за 20 мільйонів

Децентралізація
Укрінформ
На Вінниччині за 20 млн грн, виділених на реалізацію проектів 16-го обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, змагатимуться 750 органів місцевого самоврядування.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у департаменті міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА.

«У 2019 році на реалізацію проектів 16 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад з обласного бюджету виділено 20 млн грн. На участь у ньому зареєстровано он-лайн 819 заявок, з них дирекцією конкурсу опрацьовано та офіційно зареєстровано 749 проектів, з яких 169 – це подання об’єднаних громад. Заявки на конкурс цьогоріч надійшли від громад з усіх районів, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад», - повідомили у департаменті.

У відомстві зазначили, що участь у конкурсі беруть проекти, розроблені та подані органами місцевого самоврядування. Найбільше їх надійшло від сільських рад, які не входять до складу ОТГ - 468 проектів, або 62,5% від загальної кількості. Селищні, міські ради міст районного значення, які не входять до складу ОТГ, надіслали на конкурс 35 проектів (4,7%). Авторами майже третини проектів виступили міські ради міст обласного значення, ради ОТГ, районні ради – 225 проектів, причому об’єднані громади у цій категорії були найактивнішими, подавши 169 проектів.

Іще одна група учасників – це спільні проекти, розроблені кількома місцевими радами на основі договору про спільну діяльність (проекти міжмуніципального співробітництва). Вони подали на конкурс розвитку територіальних громад 21 проект.

Читайте також: На Вінниччині говорили про ризики «часткового» перспективного плану

Найбільше проектів, поданих громадами, стосуються впровадження енергозберігаючих та ресурсоефективних технологій в закладах бюджетної сфери, модернізації вуличного освітлення та розвитку спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів, - це понад 80% від загальної кількості. Також громади на конкурсних засадах хочуть залучити кошти обласного бюджету на проекти з підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями, зі збереження історико-культурної спадщини та для проведення енергоаудиту будівель комунальної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-