У Франківську презентували проект партнерських хабів для залучення бізнесу в ОТГ

У Франківську презентували проект партнерських хабів для залучення бізнесу в ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
В Івано-Франківську представників об’єднаних громад ознайомили з проектом партнерських хабів, які мають привести бізнес до малих ОТГ. Ініціатор проекту - Програма «U-LEAD з Європою».

Про це повідомив експерт з економіки і розвитку громад Програми «U-LEAD з Європою» Дмитро Корбут на семінарі з питань управління проектами розвитку інфраструктури ОТГ, організованому Івано-Франківським Центром розвитку місцевого самоврядування.

«Ми започаткували проект для малих громад. Він спрямований на те, щоб там створити бізнес, малий чи середній, започаткувати підприємницьку діяльність. Ми орієнтуємось на те, що в країні багато бізнесу знаходиться в столиці регіону, або в Києві. Вважаємо, що це не зовсім нормальна ситуація… У травні ми розпочнемо розсилати бізнес-проекти від бізнесу до ОТГ. Очікуємо почути від малих громад їхні пропозиції. Тут важливо почути про умови, які може запропонувати об’єднана громада, і бізнес-партнерів, завдяки яким можна буде реалізувати бізнес-ідеї в ОТГ… Ми називаємо це партнерські хаби», - повідомив Корбут.

За його словами, багато підприємців не знають про об’єднані громади, бо процес децентралізації розпочався не так давно. Втім, коли вони чують про те, що з’являються нові можливості в ОТГ, що громади зацікавлені у залученні та захисту бізнесу, то підприємці на це схвально реагують.

Експерти вже вивчили запит 80 підприємств, і з них 30 - зацікавились веденням бізнесу в малих громадах.

Читайте також: На Дніпропетровщині ОТГ презентували публічні звіти виконання бюджету

«Тепер ми хочемо опрацювати це більш детально, і отримати за допомогою регіональних ЦРМС інформацію від ОТГ…. очікуємо презентацій, які можуть зацікавити бізнес», - зауважив Корбут.

Програма «U-LEAD з Європою» планує організувати відповідні практичні семінари у кожному регіоні. Головним партнером у цьому проекті виступає Спілка українських підприємців.

Нагадаємо, на Прикарпатті діють 30 ОТГ.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Юрій Рильчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-