Підрозділи

Підрозділи "Води Донбасу" в ОРДО заборгували за електрику майже 1,5 мільярда

Укрінформ
Підрозділи комунального підприємства “Вода Донбасу”, які функціонують на окупованій території – в “ДНР”, накопичують борги, так за електроенергію вони мають борг 1,4 млрд грн.

Про це 13 березня заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць у Краматорську на зустрічі зі спільною делегацією ЮНІСЕФ, GIZ, KfW та Посольства ФРН, повідомляє прес-служба ОДА.

“Підрозділи КП “Води Донбасу”, що функціонують на окупованій території, стають економічно неспроможними, і лише за електрику мають борг 1,4 млрд грн. Крім того, накопичують борги по заробітній платі, в середньому заборгованість становить три-чотири місяці”, - констатував очільник області.

Читайте також: Україна мусить зберегти компанію «Вода Донбасу» – Куць

За його словами, після так званої “націоналізації” підприємства в "ДНР", область буде змушена припинити водопостачання на окуповані території. "Але ми мусимо зберегти компанію КП “Вода Донбасу” та забезпечити водопостачанням Донецьку область, у тому числі й непідконтрольну Україні її частину", - наголосив під час зустрічі Куць.

Як повідомляв Укрінформ, Куць поінформував міжнародних партнерів про намагання окупаційної влади дестабілізувати роботу компанії КП “Вода Донбасу” та “націоналізувати” місцеві водоканали.

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-