Сумський міськвиконком відмовився підвищувати тариф на проїзд у маршрутках

Сумський міськвиконком відмовився підвищувати тариф на проїзд у маршрутках

Укрінформ
Сумський міськвиконком не дозволив місцевим перевізникам підняти вартість проїзд у маршрутках із п'яти до семи гривень, як того просили підприємці.

Під час чергового засідання виконавчого комітету, яке відбулося у вівторок, його члени, розглянувши прохання 10 перевізників дати дозвіл на зміну вартості проїзду у бік її збільшення на дві гривні або утримувалися, або голосували проти підвищення тарифу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Складові розрахунків, наданих перевізниками, не відповідають сьогоднішнім цінам. У них вказані нормативні, а не фактичні витрати», - наголосив під час обговорення цього питання начальник міського відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій Яковенко.

Як зазначають представники коаліції громадських організацій «Сумська платформа реформ», які подали на засідання виконкому свій проект рішення з даного питання, фактичні витрати перевізників мають бути пов’язані виключно з наданими послугами. Також вони виступають за налагодження контролю за дотриманням маршрутками графіків руху (з 6:00 до 22.00) та випуском у рейси всіх передбачених машин (близько 6000 рейсів за день). Крім цього, у всіх громадських транспортних засобах має бути встановлена GPS-навігація, виділення додаткових коштів на яку поки що не передбачено.

На думку розробників цього проекту, підстав для підвищення тарифу немає, оскільки в представлених розрахунках враховані «рейси-примари», які фактично не здійснюються, а вартість пального вже повернулася до рівня, врахованого в поточних тарифах.

Читайте також: У Чоповицькій ОТГ на Житомирщині запускають соціальне таксі

Про необхідність підвищення вартості проїзду в маршрутках до 7 грн сумські перевізники говорять ще з осені минулого року, коли вони підготували відповідні проекти рішень. Однак за цей час міськвиконком за них так і не проголосував.

На засідання міськвиконкому 12 березня з 10 перевізників, які прагнуть підвищення тарифу, з’явився лише один.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-