У Чоповицькій ОТГ на Житомирщині запускають соціальне таксі

У Чоповицькій ОТГ на Житомирщині запускають соціальне таксі

Децентралізація
Укрінформ
У Чоповицькій об’єднаній територіальній громаді у Житомирській області найближчим часом запустять соціальне таксі, яке надаватиме транспортні послуги маломобільним групам населення.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив Віталій Римар, радник з питань муніципальних послуг Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону.

«У Чоповицькій ОТГ вже у цьому місяці запустять соціальне таксі. Рішення переобладнати під потреби маломобільних груп населення мікроавтобус, яким раніше підвозили дітей до школи, прийняло керівництво громади. Крім того, Брусилівська та Новоборівська об’єднані громади очікують на надходження автомобілів для соціального таксі від Міністерства соціальної політики. У Брусилівській ОТГ відкриють центр для допомоги людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, тому такий транспортний засіб буде дуже доречним», - зауважив Римар.

За словами голови Чоповицької ОТГ Михайла Філоненка, мікроавтобус, яким будуть перевозити маломобільні групи населення, вже отримав страховку, а нині проходить техогляд і сертифікацію.

Читайте також: Реформа децентралізації вже перейшла свій «екватор» - експерт

«У 2017 році громада придбала мікроавтобус для підвезення дітей до школи. Натомість торік у нас з’явився новий шкільний автобус. Тож вирішили переобладнати вільний транспортний засіб у соціальне таксі, адже на території нашої ОТГ є віддалені населені пункти, де проживають люди з особливими потребами. Тепер їм буде значно простіше добратися до амбулаторії та повернутися додому», - розповів Філоненко.

Як додав селищний голова, соціальне таксі курсуватиме населеними пунктами громади за графіком. Старости можуть подавати замовлення, коли людям потрібен транспорт і маршрут буде коригуватися так, аби повністю охопити всіх жителів ОТГ, яким потрібне підвезення.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото з відкритих джерел 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-