У тергромадах України до кінця року створять 122 ЦНАПи

У тергромадах України до кінця року створять 122 ЦНАПи

Децентралізація
Укрінформ
У Києві відбулося підписання меморандумів між 122 ОТГ з усіх областей України про початок впровадження фази Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення та модернізації Центрів надання адмінпослуг (ЦНАП).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні підписано 122 меморандуми про створення ЦНАПів. Наша мета до 2020 року створити разом з Програмою «U-LEAD з Європою» 600 ЦНАП по всій Україні, в яких громадянам будуть надаватися сучасні, якісні адміністративні послуги. Таким чином громади демонструють успішність реформи децентралізації”, - сказав заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

У проекті візьмуть участь 122 громади, в тому числі 10 ОТГ з Донецької та Луганської ОТГ. Це дозволить надавати адміністративні послуги в тергромадах більш ніж двом мільйонам громадян.

Як зазначив посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом, успішність реформи децентралізації і полягає в тому, щоб надати місцевим органам влади якомога більше можливостей для обслуговування населення.

“Чим більше повноважень надається муніципалітетам, чим більше можливостей для прийняття рішень, залучення людей, тим краще. Ми є прихильниками саме цього принципу”, - сказав шведський дипломат.

Відкриття нових ЦНАПів планується до грудня 2019 року, в межах програми передбачено створення понад 1000 робочих місць, навчання більш як 3 тисяч працівників ЦНАП та лідерів ОТГ. Окрім цього, буде встановлено 18 електронних систем управління чергою в ЦНАП, придбання 1865 персональних комп’ютерів для ЦНАП та 1500 одиниць техніки. Шість із 122 запланованих Центрів будуть мобільними, тобто зможуть надавати послуги громадянам “на виїзді”. Також коштом громад буде збудовано 4 нові приміщення ЦНАП.

Читайте також: У Чернівцях говорили про роль жінок у децентралізації

Громади під час реалізації проекту отримають інституційну допомогу, навчання персоналу, допомогу в розробленні моделі ЦНАП, визначення кількості та груп адмінпослуг. Їм також буде надана допомога у придбанні офісної техніки, меблів тощо для приміщень Центрів.

У Києві відбулося підписання меморандумів між 122 ОТГ з усіх областей України

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Володимир Тарасов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-