У львівських трамваях і тролейбусах запустили SMS-оплату за проїзд

У львівських трамваях і тролейбусах запустили SMS-оплату за проїзд

Укрінформ
Львівські журналісти змогли випробувати себе в ролі пасажирів міських трамваїв та тролейбусів, котрі оплачують свій проїзд за допомогою SMS-повідомлень.

Серед них була і кореспондент Укрінформу.

“Відтепер пасажири львівського електротранспорту можуть розраховуватися за проїзд з допомогою SMS-повідомлень: нову форму оплати підтримують мобільні оператори «Київстар», Vodafone і lifecell. Послуга передбачає придбання квитка шляхом надсилання повідомлення із спеціальним кодом на короткий номер 877”, - зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За його словами, Львів рухається у напрямку впровадження електронного квитка для оплати проїзду у всьому громадському транспорті. Тому міська влада підтримує усі ініціативи, які дозволяють здійснювати оплату за проїзд безготівково. Чимало таких можливостей вже працює на електротранспорті. Це спрощує, пришвидшує і робить процедуру оплати прозорішою і публічною.

Послуга SMS-квитка передбачає надсилання короткого повідомлення з кодом маршруту на номер 877. Наліпки з кодом є уже у всіх трамваях і тролейбусах. Після відправлення SMS з кодом приходить підтвердження про оплату з кодом підтвердження оплати. Цей код потрібен для того, щоб контролер зміг перевірити валідність квитка. Відповідно у такий спосіб можна оплатити разовий загальний, разовий пільговий, денний і півторагодинний квитки.

За статистикою зараз близько 18% пасажирів львівських трамваїв та тролейбусів оплачують проїзд електронним способом — це продажі абонементів через сайт підприємства, через Приват24, і через Bluetooth-систему.

Після Львова SMS-квитки будуть запроваджені у Житомирі.

Як повідомлялось, згідно із рішенням виконавчого комітету Львівської міськради «Про встановлення вартості електронних абонементів для проїзду в електротранспорті м. Львова» погоджено: вартість півторагодинного електронного абонемента з можливістю пересадки «трамвай-тролейбус» для проїзду в електротранспорті — 5,50 грн;

вартість денного електронного абонемента «трамвай-тролейбус» — 15,00 грн;

вартість триденного електронного абонемента «трамвай-тролейбус» - 40 гривень;

вартість тримісячного електронного абонемента «трамвай-тролейбус» - 420,00 грн.

Читайте також: Львів закупить 50 тролейбусів за кредит ЄБРР

Також згідно із прийнятим рішенням «Про запровадження системи безготівкового розрахунку в електротранспорті м. Львова», дозволено ЛКП «Львівелектротранс» у порядку експерименту, на період з 1 січня до 31 грудня 2019 року здійснювати безготівкові розрахунки за надання послуг з перевезення пасажирів з використанням програмно-технічного комплексу самообслуговування «Ewallet» від компанії «EasyPay» з допомогою технології Bluetooth.

Фото: прес-служба ЛМР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-