Люди на місцях краще знають, як використовувати гроші — Порошенко

Люди на місцях краще знають, як використовувати гроші — Порошенко

Децентралізація
Укрінформ
Модель децентралізації в Україні наразі є крихкою, тож потрібно захистити реформу й продемонструвати незворотність обраного шляху.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку Дніпропетровської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Петро Порошенко під час робочої поїздки в Дніпропетровську область / Фото: Михайло Палінчак

Децентралізація — це можливість і право кожного громадянина безпосередньо визначати долю, шляхи розвитку і стратегію своєї громади, це можливість планувати своє життя, і, великою мірою, це можливість змінювати своє життя. Єдине, що нам треба зараз зробити, - захистити децентралізацію, продемонструвати, що цей шлях незворотний, бо, на жаль, поки що наша модель децентралізації дуже крихка і розвернути її неважко: при плануванні бюджету на наступний рік просто змінити співвідношення державного і місцевого бюджетів й повернути в сумні часи 2013 року”, - підкреслив глава держави.

Читайте також: Реформа децентралізації вже перейшла свій «екватор» - експерт

Він зауважив, що під час поїздок Україною на зустрічах з людьми бачить підтвердження з боку громадян правильності реалізації децентралізації влади, адже люди на місцях краще знають, як використовувати гроші та куди в першу чергу їх спрямувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-