Не допустимо повернення назад у реформі децентралізації - Порошенко

Не допустимо повернення назад у реформі децентралізації - Порошенко

Укрінформ
Децентралізація в Україні є однією з найуспішніших, зокрема, й завдяки значному зростанню прибутків регіональних бюджетів

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на Раді регіонального розвитку Запорізької області, повідомляє сайт глави держави.

“Децентралізація кардинально змінила життя у всіх регіонах держави. Додатково до низки найуспішніших реформ – реформа децентралізації точно одна із самих найуспішніших. Хоча вона ще далека від завершення, позитивний результат від неї суспільство точно вже зафіксувало», - зазначив Порошенко.

Він запевнив, що не допустить повернення назад у реформі децентралізації.

«У жодному разі ми не допустимо повороту назад, коли місцеві бюджети були касами із виплати заробітної плати. Коли від місцевої ради або міського, селищного, сільського голови нічого не залежало. Неможливо не помітити кардинальні зміни на краще», - підкреслив Президент.

За його словами, прибутки регіональних бюджетів значно зросли.

Читайте також: Головною метою децентралізації є розвиток об’єднаних тергромад — Порошенко

“Доходи місцевих бюджетів збільшилися з 68 мільярдів гривень у 2014 році до 234 мільярдів у 2018 році. Це під час війни. У зведеному бюджеті за ці роки частка місцевих бюджетів зросла до 51%», - наголосив Порошенко.

Він зазначив, що зростає і розмір державної підтримки місцевого та регіонального розвитку.

«Якщо у 2014 році сума становила лише 500 мільйонів, то у поточному році йдеться майже про 31 мільярд. В 62 рази зросла підтримка. У минулому році започатковано субвенцію на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг загального користування місцевого значення. Цьогоріч вперше передбачено майже 15 млрд грн», - сказав Президент.

Фото: Миколи Лазаренка/president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-