Акцію проти булінгу запустили у Львові

Акцію проти булінгу запустили у Львові

Фото
Укрінформ
Челендж «Булінг STOPS Тут» розпочався у Львові з Академічної гімназії при “Львівській політехніці”.

Про це повідомила прес-служба міської ради.

Інаціатива провести акцію протидії насильству та цькуванню серед учнів належить Дитячій дорадчій раді при Львівській міськраді.

«Ми вирішили звернути увагу на проблему булінгу — цькуванню в шкільному середовищі, і на її вирішення так, як це бачать діти, підлітки Львова. Адже 40% учнів стверджують, що хоч раз займалися булінгом у своїй школі. Ми вирішили організувати челендж (боротьба із труднощами, виклик самому собі), який має на меті охопити всі школи міста”,- зазначили у Дитячій дорадчій раді.

Початком реалізації проекту було створення відеоролика, який показує основні проблеми дітей в школах. В подальшому учні створять свій відеоролик тривалістю 3−5 хвилин на тему боротьби з булінгом, та представляють його у наступній школі. Крім того, працівники управління „Служба у справах дітей“, управління персоналом міської ради, та управління юстиції прочитають школярам лекції і проведуть бесіди щодо протидії булінгу у шкільному середовищі.

Акцію проти булінгу запустили у Львові / Фото: city-adm.lviv.ua

“Цією акцією діти висловлюють свій протест булінгу та сприяють створенню дружньої атмосфери у школі. Адже скільки б ми не пояснювали дітям про жахливі наслідки і негатив булінгу, це не дасть ефекту, доки про це не почнуть говорити самі діти. До початку літніх канікул плануємо охопити челенджем 30 загальноосвітніх шкіл та продовжити акцію з вересня», — зазначили в служби у справах дітей.

Одночасно проводяться лекції-презентації для практичних психологів та соціальних педагогів Львова щодо законодавчих аспектів стосовно виявлення випадків булінгу та реагування, відповідно до прийнятого Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)».

Читайте також: В Україні є перше судове рішення про булінг

Наступним кроком буде проведення таких лекцій для директорів шкіл.

Ці заходи є частиною виконання плану дій з реалізації ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді», яку затвердила сесія ЛМР.

Булінг — це цькування однієї людини іншою, агресивне переслідування і відокремлення від інших через несхожість поглядів, зовнішнього вигляду, раси, статі тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-