На Сумщині релігійна громада УПЦ МП вирішила перейти до Помісної церкви

На Сумщині релігійна громада УПЦ МП вирішила перейти до Помісної церкви

Укрінформ
На Сумщині віруючі УПЦ МП села Андріяшівка Роменського району першими в області виявили бажання перейти до помісної Православної церкви України.

Про це повідомляє веб-портал Сумської єпархії ПЦУ.

"У всіх районах області релігійні громади УПЦ МП обговорюють питання переходу в єдину Православну церкву України. В багатьох відбуваються збори віруючих. 23 лютого 2019 року громада села Андріяшівка Роменського благочиння провела збори по переходу до ПЦУ. Проголосували одноголосно за об'єднання в Єдину Православну Церкву", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ПЦУ створила місію, яка опікуватиметься українськими політв'язнями

Зазначається, що на зборах був присутній голова селищної ради, місцевий фермер, який разом з селянами збудував у селі храм на честь святого Архистратига Божого Михаїла, місцеві депутати та жителі селища. Від Сумської єпархії ПЦУ на зборах був присутній протоієрей Ігор Мурий, а від УПЦ МП - ієромонах та настоятель храму та інші представники.

В управлінні інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської ОДА кореспондентові Укрінформу цю інформацію підтвердили й розповіли про подальші необхідні процедури.

«На згаданих зборах були присутні 54 віруючі, які й висловилися за перехід до єдиної ПЦУ. Тепер буде побудинковий обхід осель мешканців села з тим, аби визначитися, наскільки люди підтримують такий крок. Тобто однозначно говорити, що релігійна громада села вже перейшла до ПЦУ – ще зарано. Є певні процедури, і їх треба витримати. У людей є бажання, але є й законодавство, яке передбачає процес переходу. І, хочеш того чи ні, але вірянам його треба дотримуватися», - зазначили в управлінні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-