Суд допитав шістьох зі 100 свідків у

Суд допитав шістьох зі 100 свідків у "справі Труханова"

Укрінформ
У понеділок, 25 лютого, суд Одеси завершив дослідження останнього, 19-го речового доказу, наданого САП і НАБУ, у справі Труханова і продовжив допити свідків з боку сторони обвинувачення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Судова колегія заслухала позиції сторін захисту та обвинувачення щодо проведення допиту свідка обвинувачення Олени Фоменко у режимі відеоконференції та винесла ухвалу - відхилити клопотання. Суд викликатиме свідків для надання показів у залі суду в цьому кримінальному провадженні", - зазначив головуючий на процесі Сергій Черевко.

У понеділок суд допитав ще чотирьох свідків із ста: Вячеслава Суслова, Юрія Дьяченка, Тетяну Кузнєцову та Валентина Сенюка.

Крім того, учасники судового засідання дослідили останній, 19-й речовий доказ у справі, вилучений під час одного з обшуків в департаменті комунальної власності міськради системний блок. Просто в залі суду фахівець НАБУ з комп'ютерних технологій Євген Пронін дослідив його функціонування з допомогою спеціального пристрою.

На завтра, 26 лютого, на допит до Малиновського райсуду викликано ще сім свідків.

Як повідомлялося, 14 лютого суд допитав перших двох свідків. Прокурори САП звинувачують мера Одеси Геннадія Труханова і групу посадовців у тому, що вони організували придбання адмінбудівлі "Краяна" за завищеною ціною — 185 мільйонів гривень. Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі «Краяна» було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Читайте також: НАБУ не змогло "витягнути" дані із айфона Труханова

САП також стверджує, що посадовці мерії та депутати, які ухвалювали рішення про придбання об'єкта нерухомості, не мали обгрунтованих висновків щодо доцільності придбання адмінбудівлі та наслідків рішення для міськбюджету.

Детективи НАБУ і прокурори САП завершили в 2018 році досудове розслідування щодо кримінальних правопорушень посадовими особами Одеської міськради, керівниками і засновниками деяких підприємств за ознаками ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-